Wat is content?

Wat is content?

Content is de inhoud of het eindresultaat van een dienst of product, bijvoorbeeld van een webpagina, e-mail, database of tv-programma.

Wat is content marketing?

Het op een relevante manier aantrekken van leads en klanten, waarbij je ze jouw product of dienst aanprijst. Je biedt waardevolle informatie waarmee je hen helpt een keuze te maken voor jouw product of dienst.

Je doet dit op een consistente en consequente manier, zodat ze jouw gaan zien als een betrouwbaar persoon/bedrijf. Je wekt zo vertrouwen en zet een expertstatus weg.

โ€œContent marketing is de kunst om precies te begrijpen naar welke informatie jouw doelgroep op zoek is. Je speelt in op deze behoefte met content die รฉn de helpende hand biedt รฉn verband houdt met de aanschaf of het gebruik van jouw producten of diensten. Deze content bied je vervolgens aan via een doordachte mix van on- en offline middelen en (sociale) media met als doel klanten aan te trekken en te binden.โ€

Bron: Van de inhoud.

Wat is goede content?

Goede content is content die je doelgroep waardeert en die bijdraagt aan de doelstellingen van je bedrijf. De definitie van goede content zal daarom van bedrijf tot bedrijf verschillen.

Tips voor goede content

  • Schrijf content voor je persona/doelgroep
  • Deel waarde die relevant is voor je persona/doelgroep
  • Goede content is onderscheidend
  • Blijf to the point, wijk niet te ver af van het punt door in details te treden of af te dwalen
  • Maak je eigen content